Voor deze opdracht mocht ik voor het eerst een borstafdruk maken. Dit omdat deze vrouw een borstamputatie gaat krijgen vanwege de vergrootte kans op borstkanker. Een heftige beslissing. Als aandenken, en herinnering aan haar vrouwelijke vormen wilde ze een gipsen afdruk. Ik vond het dapper en erg mooi dat ze mij vroeg voor deze emotionele opdracht. Dankbaar en fijn dat ik haar hierbij kon helpen.
Zo vond het ontwerp van de buikafdruk ‘mozaïek glitter torso’ erg mooi, maar dan in roze kleurtinten. Zo heb ik voor deze opdracht allerlei materialen in de kleuren roze, lila en zilver verzameld. En, hoe meer glitter, hoe beter! Met flink wat puzzelen, schuiven en plakken is het een mooie mozaïek geworden. Omdat de afdruk door de schuine lijnen niet uit zichzelf kan blijven staan is deze op een zelfgemaakte houten sokkel bevestigd. Op deze manier kan de afdruk als een kunstobject in de kamer geplaatst worden.
Het een mooie afdruk geworden die de kracht en de vrolijkheid van deze vrouw uitdrukt, ondanks de situatie waar ze in zit.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.