Zwangere Buik Afdruk

Zwanger…?

– Een buikafdruk geeft je een unieke en tastbare 3Dafbeelding-9
herinnering aan je zwangerschap.
– Een buikafdruk is blijvend en wordt niet zoals een
Bellypaint uitveegt.
– Een buikafdruk maken, geeft je een gezellig ochtend of
middag (bijv. met je vriendinnen).
– Een buikafdruk maken heeft verschillende mogelijkheden
– Een beschilderde buikafdruk wordt gezien als kunstvoorwerp,
denk aan kunst foto 2voor op een plank of aan de muur, als lamp voor in de babykamer of als idee voor een geboortekaartje.
– Heb jezelf een doe-het-zelf gipspakket gekocht of gekregen?
Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.
– Voor een buikafdruk kan je ook je vriendinnen tippen,
wie weet krijg je het dan voor je babyshower of als kraamcadeau. 
– Voor een buikafdruk met beschildering kan je (gratis) een
uitnodiging of een cadeaubon aanvragen en deze als verrassing op
bijvoorbeeld een.babyshower aan de zwangere geven.

img_1219      img_2137   IMG_9837

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdsduur:
dsc08759Omdat het gipsen van een buik best iets persoonlijk is, neem ik hiervoor graag de tijd. Ik werk op afspraak en plan hiervoor ongeveer 2 uur in. Zo is er alle tijd om: de wensen en ideeën te bespreken, om te kleden, spullen klaar te zetten, te gipsen en het gips af te spoelen. Het gipsen zelf, duurt niet zolang. Binnen  45 minuten is een buikafdruk al klaar. Uiteraard mogen familie of vrienden erbij zijn. Dit is wel zo gezellig en soms ook wel handig.  

Het gipsen kan bij de zwangere thuis (met reiskosten) of in mijn atelier/hobbykamer in Haren (geen reiskosten). Het grote voordeel met gipsen in mijn atelier: je hebt geen rommel in huis en het gips beschadigd of vervormd niet. Wil eerst met mij kennismaken voor het gipsen, dan hoor ik dat graag. Dit is geen probleem.
Hou er rekening mee dat het bewerken (beschilderen) van de buikafdruk ongeveer 2 tot 4 weken duurt. Aangezien het bewerken van de buik best veel tijd kost is het daarom raadzaam om van te voren een gipsafspraak maken, zodat ik van tevoren een plekje voor je kan reserveren. Wanneer de beschildering klaar is ontvang je vanzelf een berichtje met een afspraak om de buikafdruk te laten ophalen of brengen.

Locatie:dsc07254
Woon je in Haren of in de omgeving van Groningen dan zit je gunstig. Mijn atelier is goed bereikbaar, met genoeg (gratis) parkeergelegenheid. Ik ben ook bekend in Noord-Holland. Daarom, woon je ergens anders dan zijn er ook andere mogelijkheden (vraag naar de voorwaarden, per locatie verschilt dat). 

Kosten:
dsc07242Vanaf 60 euro heb je al een uniek met de handgemaakte buikafdruk. In de prijs zit het maken van de buikafdruk, het bewerken en beschilderen van de afdruk, de werk materialen (zoals: gips, primer, verf, en beschermingslak). De prijs is wel afhankelijk van het gekozen model (zie: model mogelijkheden). Hoe groter het model wordt, hoe meer gips er nodig is.
Heb jezelf een doe-het-zelf gipspakket (bijvoorbeeld van Prénatal) gekocht of gekregen, geen probleem. Met dit gipspakket kan ook een afdruk gemaakt worden. Wanneer je al een afdruk klaar heb, maar deze graag laten beschilderen dan kan dat ook. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
Wil je buikafdruk tot cadeau verpakken, een ophangsysteem, lamp of andere materialen (denk aan: glitters, kralen, linten, of speciale verf), dan komen er extra kosten erbij. Dus hoe uitgebreider je wensen zijn, hoe hoger het bedrag wordt. Uiteraard kan je in overleg de kosten en mogelijkheden zoals: gips model, bewerking maar ook de locatie en betaling besproken worden. Hiervoor ontvang je van tevoren een prijsopgave.
Of houd Facebook in de gaten: like “Kunstenares in Bloei” en maak kans op leuke kortingen!

Gipsmodel:DSC09457
Er zijn verschillende mogelijkheden. Zie: gips suggesties om een idee te krijgen van de prijzen. De prijs van de gips modellen wordt bepaald door de wensen. Heb je zelf nog ideeën en wensen en staat jouw voorbeeld er niet tussen, geef het aan. Dan kan ik kijken of ik er wat mee kan.

Bewerking:
img_1133Na het gipsen blijft de buikafdruk een poosje (max. 5 weken) bij mij achter. Ik laat het gips goed uitharden, geef het met een primer een beschermlaag, waarna ik het gips naar wens beschilder. Denk hierbij aan: favoriete kleuren, stijlen, naam, spreuk of gedicht, mozaïek, bloemen of misschien wel je favoriete dieren, enz. Dit maakt een zwangere buikafdruk persoonlijk en uniek. Wanneer de buik klaar is, neem ik contact met je op en kan de buik opgehaald of gebracht worden. Wanneer de buik als verrassing gegeven kan ik het als cadeau inpakken of ik kan de buik in een cadeaumand verwerken. Zie ook voorbeelden van: Zwangere buik schilderingen en gips suggesties.

Gipsen:dsc06565
Het beste resultaat krijg je tussen de 32 en 37 weken. Dan is de buik lekker groot en de baby is vaak nog niet helemaal ingedaald, zodat je je buik mooi naar voren draagt. Het mooiste resultaat krijg je als je staat, het is daarom wel belangrijk dat je je fit voelt. Zorg ervoor dat je wat eet, zodat je je niet flauw voelt tijdens het maken van de buikafdruk. Anders heb je uiteraard de mogelijkheid om te gaan zitten.

Kleding:
Wat kan je aantrekken? Een oude ‘gladde’ BH of bikini met een legging (iets wat vies mag worden). Let erop dat je ook schone kleding meeneemt. Een handdoek, washand mag je bij mij lenen. Maar het belangrijkste is nog wel, neem een fototoestel mee, zodat dit moment vast gelegd kan worden. Want het is een leuke manier om met je ongeboren kind bezig te zijn. Uiteraard is het gipsen geheel veilig voor jou en je baby. Lijkt het je wat?
Dan ihet raadzaam om vroegtijdig contact met mij op te nemen zodat ik een plekje voor je kan reserveren. 

img_1219Wil je meer informatie, afbeelding-3
uitnodiging/cadeaubon of een afspraak
voor het maken van een gipsen buikafdruk dan kan je mij mailen via: info@charissavanwaarde.nl of een bericht versturen via het contactformulier.

 

One Response to Zwangere Buik Afdruk

  1. m stuiver says:

    doet u ook handcasting voor 5 personen (dit graag met hars )en wat zijn de kosten hier van.
    mvg M Stuiver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *