Samen één

‘Samen één’ staat voor een gezin met drie kinderen plus vierde op komst. Omdat dit een laatste zwangerschap zou zijn, wilde de moeder graag een blijvende herinnering. Samen vormen deze vier kinderen één gezin. 
Ik kwam voor deze gipsafspraak naar Hoorn (Noord-Holland). Tijdens het bespreken van de ideeën, mochten de kinderen mee kiezen met wat ze mooi vonden. Ze houden veel van kleur. Terwijl moeder naar de gipsmodellen en de kleuren keek, benoemde de kinderen allerlei dieren die ze in de map tegen kwamen. Daarom heb ik bij elke naam later op de buikafdruk een dier geschilderd. 
Tijdens het gipsen stonden de twee oudste kinderen te kijken hoe de buik van hun moeder verdween achter het gips. Dat was zoiets raars. De kinderen vertelde dat moeder in de zon moest gaan staan, zodat het sneeuw (het gips) dan zou gaan smelten.
Toen ik klaar was mochten ze aan het gips voelen. De oudste keek liever toe, terwijl het jongere broertje het wel aandurfde om te komen voelen en was enorm verbaasd toen bleek dat het witte spul hard was. Beide jongens waren maar wat opgelucht toen die gekke buik van hun moeder af was. Samen met de moeder hebben we enorm moeten lachen. 
Ik merkte aan alles hoeveel deze familie voor elkaar betekende. Daarom heb ik bij elke naam een dier beschilderd. Ook wilde de moeder graag kant op de borst gedeelte en een 3D strik. Door kleuren over te laten lopen en weer terug te laten komen heeft het geheel een rustige uitstraling gekregen. 

Zelf had de moeder dit bijpassend gedichtje gevonden:
“Vier kindjes voor altijd samen,
en toch zo heel apart,
met ieder een eigen plekje
en plaatsje in ons hart”.  


Eigenschappen:

* Gipsen buikafdruk
* Model 6
* Acrylverf
* Beschermd met lak
* Ophangsysteem
* Gesigneerd
* Mei 2017

Afmeting:
Zwangere buik van ongeveer 36 weken
(formaat buik verschilt per persoon)

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Naar de andere buiken

Comments are closed.