Kunstenares in bloei

DSC06729Wie ben ik: Mijn naam is Charissa van Waarde (1984), ik ben geboren en getogen in Noord-Holland, vanaf 2013 woon ik samen met mijn vriend en hond in Haren (Groningen). Hier heb ik een eigen atelier/hobbykamer waar ik veel bezig ben.

“Kunstenares in Bloei”
is een verwijzing naar mijn leven. Vanaf 2010 ben ik begonnen met schilderen voor mijzelf en later ook in opdracht voor anderen. Helaas zit ik door omstandigheden al een ruime tijd thuis. Het creatief bezig zijn geeft een dagritme, afleiding, rust en ontspanning. Ik vind het fijn om nieuwe dingen te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan, zodat ik met de kunstwerken verder kan groeien.
Sommige werken kunnen depressief overkomen, dit is als verwerking van een zware periode. Veel gevoelens zijn in bomen verwerkt. Deze werken zijn geïnspireerd door voorbeelden vanuit de natuur. Naast deze schilderijen, vind je ook hele andere werken, die kleurrijk, vrolijk en speels zijn. Dit komt omdat ik met kinderen heb gewerkt. Op mijn werk beschilderde ik ook al ramen, deuren, kasten en werkte veel aan themagerichte projecten. Omdat ik mijn werk mis, vind ik het geweldig om op deze manier met kinder thema’s bezig te zijn.

Opdrachten en projecten. Tijdens het creatief bezig zijn volg ik mijn gevoel. Ik ben echt een gevoelsmens. Een opdracht of project moet mij aanspreken, anders kan ik er niet zoveel mee. Omdat alles met de hand gemaakt wordt, zijn alle werken uniek. Ik werk vaak met kleur en in kleine details, daarin ben ik echt een perfectionist. Aan elk project besteed ik veel aandacht en een project is pas klaar wanneer ik er eigenlijk geen afscheid meer van kan nemen. Daarom zet in mijn projecten graag als herinnering in mijn galerij.
Ik werk niet alleen aan eigen projecten, maar werk ook in opdracht van andere mensen. Zo heb ik al diverse schilderijen maar ook gipsen buikafdrukken gemaakt, waarin ik wensen heb verwerkt. Ik heb deze wensen gecombineerd met mijn stijl om zo tot een mooi eindresultaat te komen. Op deze manier vind ik steeds weer een nieuwe uitdaging. Kijk ook bij cadeautips of te koop.

Wat is mijn stijl? Mijn stijl is niet echt in één hokje te plaatsen, ik vind het moeilijk om te zeggen waar het nou precies bij hoort. Heeft het nou invloeden van; realistisch, klassiek, sierlijk, expressionisme? Of juist meer surrealistisch en abstract. Voor mij maakt dat niet uit, het gaat mij meer om het plezier dat ik eraan beleef. Eén ding is zeker, ik ben een enorme perfectionist en neem dan ook alle opdrachten die ik krijg erg serieus. Daarnaast kijk ik grondig naar de juiste kleuren, de kleuren moeten aanspreken een gevoel uiten. Op de basis kleuren na, meng ik alles zelf.

Mijn werk is niet altijd vlak, daarom gebruik ik ook materialen om mijn werk ruimtelijk en speels te maken. Zo vind ik steeds een nieuwe uitdaging met nieuwe materialen. Hoe lang het duurt voordat een schilderij klaar is, hangt af van de grootte van het doek, de moeilijkheidsgraad van de materialen en aan de wensen die er verwerkt in zijn. Zo kan het een dag, een week tot een aantal maanden duren voordat een project echt klaar is. Maar dat maakt elk schilderij wel uniek. Om het schilderij af te werken gebruik ik een beschermende laklaag om zo de kleuren beter te kunnen behouden.

Voor mij is het creatief bezig zijn zowel spannend en ontspannend. Ik leer nieuwe uitdagingen aan te gaan, daardoor is mijn hobby vanaf 2010 aardig uitgebreid.
Wil je meer weten, of bekijken? kijk dan gerust verder op deze site.
Je kan mij ook volgen via Facebook en Instagram “Kunstenares in Bloei” om op deze manier op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

 

Comments are closed.